+ Meer informatie

Gaskacheltje

1 minuut leestijd

In mijn Alpenkreuzer wilde ik een gaskacheltje plaatsen op campinggas. Iemand zegt nu, dat ik kan volstaan met een bloempot te zetten over de brander van mijn gasstel. Is dat zo?

Antwoord — Dat is zo, maar u moet wel twee dingen goed in de gaten houden. Allereerst krijgt u nooit méér warmte als u die bloempot er op zet. De verkregen warmte hangt helemaal af van de hoeveelheid gas die u verbrandt. En die blijft gelijk. U kunt dus net zo goed het gasstel laag laten branden. Maar wellicht vindt u de vlarn niet mooi? Als ze niet roet is er niets aan de hand! Op de tweede plaats gaat u in een zeer kleine ruimte veel zuurstof verbruiken! Denk daar wel om, want zo zijn al heel wat mensen om het leven gekomen. Elektrisch verwarmen is beter; dat kost geen zuurstof. Gaat u toch gas stoken, zorg dan voor toevoer van verse lucht en... laat nooit gas branden terwijl u rust of slaapt! Laurierkers. werkt, maar van de kersen zelf is ons geen nuttig gebruik bekend. Deze soort wordt vaak in haagvorm gekweekt omdat hij 's winters zo mooi blijft en ook tegen zeewind bestand is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.