+ Meer informatie

Organisten Kerkvoogdij voor rechter

1 minuut leestijd

ARNHEM — De Kerkvoogdij van de Hervormde Gemeente in Veenendaal heeft na zestien jaar de samenwerking met organist Albert Wisgerhof opgezegd door een onschuldig lijkend incident aan het begin van de dienst op 12 april jongstleden met een ouderling. Dat bleek vrijdag bij de rechtbank in Arnhem tijdens het kort geding, dat de Veenendaalse organist tegen de Kerkvoogdij had aangespannen om zijn schorsing ongedaan te maken.

Het incident kwam er op neer, dat de organist aan het begin van de eredienst de betrokken ouderling tot hilariteit van de kerkgangers met zijn orgelspel drie keer het woord zou hebben ontnomen. De ouderling en de Kerkvoogdij spreken van opzet.

Volgens de organist ligt aan zijn schorsing een heel andere reden ten grondslag. Al jaren probeert hij in aanmerking te komen voor de regeling, waarin een soort CAO voor de organisten is vastgelegd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.