+ Meer informatie

Westerschelde „opgelucht"

1 minuut leestijd

TERNEUZEN — De rijkspolitie te water en een deskundige van Dow Chemical te Terneuzen zijn maandagmiddag uitgerukt naar een plaats in de Westerschelde, waar volgens de melding een witte substantie omhoog borrelde.

Men dacht direct aan een breuk in een pijpleiding die daar in het water ligt, maar al gauw bleek dat er geen leiding was gesprongen. Maar toch 2agen de politiemannen een borrelende massa, waarvan zij monsters namen om te laten onderzoeken welke stof het Scheldewater aan het verontreinigen was.

De oplossing van het geheimzinnige geborrel werd gevonden door de deskundige van Dow Chemical. Het lozingssysteem van deze chemische fabriek was buiten werking gesteld geweest om het eens na te kijken. Toen de pompen weer gingen werken om het gebruikte koelwater (afkomstig uit de Schelde) en het vele regenwater dat zich in de draineerbuizen had opgehoopt weer naar de Westerschelde te pompen, liet men de machines extra liard draaien. Normaal wordt 5.000 kubieke meter per uur geloosd, nu 7.000 kubieke meter per uur. Hierbij werd ook veel „valse lucht" meegezogen en toen die lucht In de Schelde was gekomen, wilde die er ook weer uit. Dat gebeurde borre

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.