+ Meer informatie

Kaasprijzen gaan langzaam omhoog

Door aanpassing richtprijs

2 minuten leestijd

i^LEUTEN — Vrijdag 17 ril noteerde Leeuwarden )r Goudse kaas van 2 weken i,90 en voor Edammers 1,72. Vergeleken met voorinde week betekent dat een hoging met respectievelijk en 12 cent per kg.

De handel reageerde wat stug tegenover deze prijsverhoging. Om deze prijzen te realiseren acht men een veriioging van de restituties bij uitvoer naar derde landen noodzakelijk. Dat wil zeggen behalve een aanpassing ook een extra en het wegvallen penserende bedragen,

Verstandig

De voorzitter van het Produktschap Jieeft in dit verband reeds gepleit voor . . , , , . „ ,„,„ ,„_„,-.:_„ een verstandig restitutiebeleid. Dit om et betekent een verdere aanpassing B de verhoogde richtprijs voor de , .„.,,„ „;» j. Gemeenschan on k. De handel ter beurze werd goed pefue houden. ^gemeenschap op oemd. n«i„isio v„i Momenteel is de voorraadspositie

rSr^"^^t^^tou^^ J^- niet ongunstig De melkproUie
luiciuig vuui Z„v,„„„j .„. f Ro-? <.„ loopt gestaag op. Er blnft een goede

WeTletkrEdlSs '^Jlil:^ -1 -- '°t- -t derie landed be
ƒ 6,26 per kg, de laatste verpakt in ^^ '^.^^^^.^ j^ ^^^^ onoverzichte^^^^^^^„„^„^^^^i^imtgt^^^mtamm ^'J'^ gezien de aanpassingen van de dagrestituties en de proficaties. De Raad let Italiaanse chemische concern van Beheer zal over deze kwestie op 23 itedison heeft een goedkope metho- apnl opnieuw besprekingen voeren, mtwikkeld om water en zuurstof te Voor vol melkpoeder liepen de prijzen eden met behulp van zonlicht en verder op, als gevolg van aanhoudend lichtgevoelige katalysator op basis grote vraag uit de derde landen. Protitaniumdioxyde. De methode is duktie kaas, in tons(CBS, resp. volvet, ;hikt voor de produktie van water- 40+, boter.29/3-4/4 1981 6244, 2276, , als vervanger van olie, op grote 3411. 30/3-5/4 1980 6697, 2435, 3773. [al • J- 5 7%,-6%,-10%.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.