+ Meer informatie

‘RIDDER’ DS. D. QUANT

2 minuten leestijd

Op 29 april j.l. kwam bij diverse e-mailgebruikers het bericht van de scriba van de kerkenraad van de Christelijke Gereformeerde Kerk van Eindhoven binnen, dat het Hare Majesteit de Koningin had behaagd om ds. Dingeman Quant te benoemen tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau. Die morgen heeft hij de oorkonde en de versierselen ontvangen uit handen van burgemeester Sakkers van Eindhoven.

Enkele maanden geleden heeft ds. Quant met zijn vrouw en kinderen, en met de gemeente, zijn vijfentwintigjarig ambtsjubileum mogen vieren. Bij die gelegenheid hebben verscheidene sprekers een tipje van diverse sluiers opgelicht. Het was voldoende om iedereen ervan te overtuigen, dat ds. Quant nóg meer gedaan heeft en doet dan we al wisten. Binnen de kerken heeft hij naast zijn werk in een viertal gemeenten veel gedaan voor deputaatschappen, in het moderamen van enkele generale synodes, en ook in het curatorium van de Theologische Universiteit te Apeldoorn. Maar ds. Quant heeft ook altijd over de grenzen van de kerk heen gekeken, en zich ingezet voor de vereniging voor jeugdwelzijn en binnen het bestuur van de Chr. Hogeschool Ede. Dat alles heeft hij kunnen doen, omdat hij gezegend is met een geweldige werkkracht en werklust, én — niet te vergeten — een vrouw die hem steunt en bijstaat in het werk. Wat ds. Quant doet, doet hij snel en accuraat, en hij blijft nog vriendelijk ook, als anderen wel eens steken laten vallen.

Van harte gunnen we hem daarom deze prachtige koninklijke onderscheiding. Het heeft iets moois, als het werk dat verricht wordt in dienst van en uit liefde tot Christus publiekelijk erkenning krijgt.

Bij het vele werk dat ds. Quant doet hoort ook zijn eindredacteurschap van Ambtelijk Contact. Ik feliciteer hem en zijn vrouw en kinderen op deze plaats dan ook van harte met deze benoeming tot ridder. Met hen verheugen ook wij ons er zeer over, en zien we het licht van Gods ongedachte en onverdiende goedheid er overheen spelen!

Namens de redactie,

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.