+ Meer informatie

Betico Croes tekurgesteU over resuhaat gesprekken

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Betico Croes. de leider van de Arubaanse delegatie, die in Nederland de onafhankelijkheid van het eiland bepleit, is niet tevreden met het resultaat van de gesprekken, die de delegatie heeft gevoerd met de koninkrijksregering. Na afloop van het vierde en laatste gesprek zei hij zaterdag in Den Haag: „We hadden er meer van verwacht. Toch ben ik voorzichtig optimistisch maar dan zal Nederland zijn toezeggingenm wel moeten nakomen".

De toezegging die de koninkrijksregering heeft gedaan is dat zij er bij de volgende regering op zal aandringen zo spoedig mogelijk de minister van Antilliaanse zaken naar Curasao te sturen om met de centrale regering en de eilandraad van Aruba de Arubaanse kwestie te bespreken.

Minister De Gaay Fortman (Antilliaanse zaken) zei zaterdag desgevraagd dat hij zeker niet wilde stellen dat Croes met lege handen naar huis teruggaat. „Hij is nog nooit zo ver geweest", aldus de bewindsman.

IJdeie hoop

Croes vertelde dat hij had gehoopt dat hem de vorming van een koninkrijkscommissie zou worden toegezegd, vóór de voorbereidingen van de onafhankelijkheid van Aruba in 1981.

Tijdens de gesprekken in Den Haag hebben de Arubanen minister De Gaay Fortman gevraagd er bij gouverneur Leito op aan te dringen formateur Rozendal opnieuw te laten beginnen met de formatie van een Antilliaanse regering. Daarin zou niet de Arubaanse minderheidspartij PPA zitting moeten hebben maar de veel grotere MEP van Betico Croes. De Nederlandse bewindsman vertelde dat hij de Arubanen had laten weten dat zoiets niet mogelijk is omdat hij

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.