+ Meer informatie

Serie Architectuur en stedebouw

1 minuut leestijd

Een andere mogelijkheid om de bebouwde omgeving beter te leren  verstaan vormen de boekjes uit de serie „Architectuur en stedebouw", die is opgezet door de Stichting Wonen in Amsterdam. De serie "beoogt in zo ruim mogelijke kring verdieping te geven van het inzicht, dat de gebouwde omgeving het resultaat is van menselijke inzichten en opvattingen". De boeken, met veel plaatwerk, willen bijdragen aan discussie. Bij de Staatsuitgeverij zijn reeds verschenen: „Wat heet mooi?" (beschouwingen over de ontwikkeling van architectuur en stedebouw na 1900) en „Kijk uit om je heen" (de geschiedenis van de moderne architectuur in Nederland). Beide delen kosten ƒ 12,50.

De heer J. Nijland, fondsredacteur bij de Staatsuitgeverij: ,,Het uitgangspunt bij de reeks is het bereiken van een breed publiek met middelbaar onderwijs-niveau. We willen het enorme informatie-aanbod van tal van organisaties bundelen en beter toegankelijk maken". Nijland verwacht dat er nog boekjes zullen verschijnen over stadsvernieuwing, sociale stedebouw, het Nieuwe Bouwen en nieuwe architectuur in de oude stad.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.