+ Meer informatie

Ritzen praat morgen verder met studenten

1 minuut leestijd

ZOETERMEER - Minister Ritzen yan Onderwijs, de Landelijke Studentenvakbond (LSVB) en het Interuniversitair Studentenoverleg (ISO) praten morgen verder over de bezuinigingen op de studiefinanciering.

Met die afspraak gingen de bewindsman en de studentenorganisaties gisteren na een moeizaam gesprek op het ministerie van onderwijs in Zoetermeer uit elkaar.

Ritzen en de studentenorganisaties spraken 3,5 uur lang in een vaak zeer geprikkelde sfeer zonder op enig punt tot overeenstemming te komen. Zelfs over de procedure van het overleg kwamen de partijen niet tot elkaar.

Minister Ritzen moet van het kabinet bezuinigingen op de studiefinanciering. De bewindsman heeft daartoe een pakket maatregelen voorgesteld. De grote lijn van het huidige stelsel van studiefinanciering blijft daarbij overeind.

De LSVB en het ISO hebben grote moeite met de voorstellen van de minister. Zij vinden dat het tijd is voor een fundamentele discussie over een volledige herziening van het beurzenstelsel. De LSVB legde daarvoor onlangs al voorstellen op tafel en gisteren presenteerde ook het ISO een plan.

Ritzen wil voor de langere termijn wel over deze plannen spreken zei hij gisteren. Maar hij verwacht dan wel dat LSVB en ISO meedenken over maatregelen waarmee hij nog in 1991 ruim 600 miljoea gulden kan bezuinigen. De studentenorganisaties hebben daar echter weinig zin in. Zij willen dat Ritzen in de Tweede Kamer, waar hij zijn maatregelen volgende week al moet verdedigen, om uitstel van beslissingen vraagt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.