+ Meer informatie

Elfde keer „Vredesweek" in september

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Tijdens de Vredesweek, die in september voor de elfde keer wordt gehouden door het Interkerkelijk Vredesberaad, wordt aandacht besteed aan de kernwapens en de militarisering van de (eigen) samenleving. Dit thema is een vervolg van de brede behandeling van het militarisme, vorig jaar.

De ,,Vredeskrant" zal wat gerichter zijn dan de krant van vorig jaar en bovendien wat minder zwaar en dik. Daarnaast komen er een aantal brochures, een cahier over ,,De kern van de bewapening", een bundel ,,Tien jaar IKV" en onderwijsmateriaal.

Door het thema wordt als rode draad de kwestie geweven van de zogeheten ,,selectieve verontwaardiging", het verwijt aan het adres van actievoerders en kerken, dat ze ,,zacht" zouden zijn voor linkse dictaturen en „hard" voor alles wat rechts is. Waar het interkerkelijk Vredesberaad eenzijdig is, zal worden aangegeven waarom dit gebeurt en vanuit welke normen en verantwoordelijkheden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.