+ Meer informatie

RIjKSPOLITIE VERWACHT DRUK WEEKEINDE

2 minuten leestijd

De verkeerscentrale van de Rijkspolitie te Driebergen verwacht een druk verkeersweekeinde. Dan beginnen de vakanties van de bouwvakken, de nevenbedrijven en de textielindustrie. Deze eerste vakantieperiode loopt tot en met 13 juli. Een en ander zal het verkeersbeeld op de Nederlandse wegen in het komende weekend beïnvloeden. Dit behoeft echter nog niet te resulteren in lange wachttijden en filevorming van grote omvang. 

Het ontstaan hiervan is mede afhankelijk van vele andere factoren, o.a. de weersgesteldheid en het aantal ongevallen dat zich eventueel voordoet op de wegen.

Verwacht mag worden dat het op vrijdagavond 28 juni op de grote oost-west en noord-zuid verbindingen drukker is dan normaal. Hetzelfde geldt voor de zaterdagmorgen van 29 juni, wanneer velen zullen trachten zo spoedig mogelijk hun vakantiebestemming te bereiken.

Volledigheidshalve volgen hier de belangrijkste knelpunten: — rijksweg Rotterdam-Breda. Vooral de brug over de Oude Maas en de Moerdijkbrug. — rijksweg Rotterdam-Gorinchem-Tiel-Valburg, de brug over noord bij Alblasserdam en de verkeerspleinen Gorinchem en Deal. — de oude Schipholweg tussen Ouderamstel en de aansluiting rijksweg Amsterdam-Utrecht. — rijksweg Amsterdam-Den Bosch en de rijksweg Den Haag-Arnhem, het Klaverblad Oudenrijn. — de Zeelandroute, via de Haringvlietbrug en de Grevelingendam, tussen het Hellegatsplein en de Oude Tonge. — rijksweg door Zuid Beveland, tussen Kapelle-Biezelingen en Korteven. — rijksweg Breda-Utrecht, met name de Brug bij Keizersveer, het verkeersplein Gorinchem en voor het zuid-noord verkeer de stoplichten bij Lexmond. — de rijksweg Amsterdam-Hoevelaken bij de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal nabij Muiderberg, — de rijksweg Maastricht--Weert-Eindhoven nabij Nederweerteinde autoweg.

Wanneer door de verkeersdrukte files ontstaan zullen deze op de gebruikelijke wijze via radionieuwsdienst aar, de weggebruikers worden medegedeeld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.