+ Meer informatie

BEURSBERICHT

Volker-Stevin en ABN gewild

1 minuut leestijd

AMSTERDAM • De Amsterdamse effectenbeurs ging de week met een verdeelde stemming van start. Gelijk bij het begin van de handel lag ABN gevraagd. De koers steeg ex-dividend per saldo f 5 tot f 482. Afgelopen vrijdag maakte de ABN dan ook bekend dat het eerste kwartaal gunstig was verlopen. Ook Volker-Stevin lag goed in de markt als reactie op de recent bekendgemaakte opdrachten. Het aandeel kwam f 5,20 hoger uit op f 34,20.

Bij de internationale waarden moest Kon. Olie ondanks een flink hogere dolllar een stapje terug doen en wel f 1,60 op f 92,40. Ook Unilever was licht in reactie na de stijging van afgelopen vrijdag. Philips brokkelde eveneens wat af, terwijl KLM en Hoogovens wat aantrokken.

De banken bleven buiten de al vermelde ABN dicht bij huis. Bij de hypotheekbanken kon WUH een gulden aan de koers toevoegen opf715.

De verzekeraars waren licht verdeeld. Bij de bouwers vertoor Bos Kalis f 2 op f 86. De overige bouwers veranderden zeer weinig. De rest van de markt was verdeeld, waarbij de verschillen niet erg groot waren.

De staatsfondsen brokkelden opnieuw af. Per saldo was de markt circa 0,2 punt lager.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.