+ Meer informatie

Eritrea vraagt hulp aan Saoedi-Arabië

1 minuut leestijd

BEIROET — Eritrese opstandelingen hebben donderdag de hulp van Saoedi-Arabië ingeroepen om de militaire leiders van Ethiopië ervan te weerhouden pas aangeschafte Amerikaanse wapens in te zetten om de noordelijke provincie van Ethiopië uiteen te laten vallen.

„Wij hebben informatie dat de regerende militaire raad heeft besloten Eritrea in drie provincies op te splitsen en om elk van deze drie provincies te annexeren bij een aangrenzende Ethiopische landsstreek", aldus opstandelingenleider Osman Sabbi tijdens een donderdag in Beiroet gehouden persconferentie.

„Het plan moet worden uitgevoerd door middel van een militaire campagne. Hierbij zal het leger gebruik maken van kort geleden uit de Verenigde Staten aangeschaft krijgsmateriaal", aldus Rabbi.

De Eritrese opstandelingenleider verklaarde in Rriaad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië, besprekingen te hebben gevoerd over verdere financiële en militaire hulp.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.