+ Meer informatie

Bijna 10 procent van onderzochte runderen besmet

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Van midden februari tot eind maart zijn ongeveer duizend Nederlandse runderen op de aanwezigheid van het hormoon Des onderzocht. Van de onderzochte runderen bleken er 91 dit schadelijke hormoon toegediend te hebben gekregen, zo meldt de Consumentenbond in zijn blad „Consumentengids". Ook bij ingevoerde runderen en ingevoerd vlees is regelmatig het kankerverwekkende Des aangetroffen, aldus de bond.

21 gr. 1

De Consumentenbond, geschrokken van dit cijfer, heeft in een brief aan de ministers van Volksgezondheid en milieuhygiëne gevraagd of 'de bewindslieden het eten van rundvlees „veilig" vinden. De bond zegt daar een duidelijk antwoord op te willen ontvangen. De bond wil verder, dat de autoriteiten ook andere dieren op het eventuele gebruik van Des gaan onderzoeken.

In de EG-onderhandelingen over deze zaak moet, vindt de bond, de Nederlandse overheid blijven vasthouden aan een totaal verbod van alle hormonen. Wanneer geen duidelijke lijn wordt getrokken en men bepaalde hormonen onder bepaalde voorwaarde toelaat, blijft het gevaar van misbruik op de loer liggen, aldus de Consumentenbond.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.