+ Meer informatie

Nederlander uit Koeweit weggevoerd

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Iraakse militairen hebben gisterochtend In een hotel in Koeweit-Stad een Nederlander opgepakt en met onbekende bestemming maar vermoedelijk naar de Iraakse hoofdstad Bagdad weggevoerd.

Een woordvoerder van het ministerie van buitenlandse zaken heeft dat gisteravond meegedeeld. Het ministerie weigert de identiteit van de man bekend te maken. Voorzover bij het departement bekend zijn bij deze actie ook mensen van andere nationaliteiten meegenomen.

Nederland heeft scherp geprotesteerd tegen deze wegvoering. Dat is gebeurd tijdens een gesprek met de Iraakse ambassadeur in Nederland, Al-Falakki, die gisterochtend onmiddellijk is ontboden op het ministerie van buitenlandse zaken.

Een konvooi met twaalf Nederlandse vrouwen en dertien kinderen is gisterochtend vanuit Koeweit naar Bagdad vertrokken. Zij worden begeleid door een Nederlandse man.

Op Schiphol is gisteravond de echtgenote van de secretaris van de Nederlandse ambassade in Koeweit, mevrouw Damoiseaux, aangekomen, samen met haar drie kinderen. Zij arriveerden uit de Turkse hoofdstad Ankara. Het viertal arriveerde in goede gezondheid, maar was uiterst vermoeid. Mevrouw Damoiseaux wenste bij aankomst de pers niet te woord te staan. In Irak en Koeweit zijn alle gezinsleden en partners van de Nederlandse diplomatieke staf nu vertrokkken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.