+ Meer informatie

Varkensprijzen weer wat hoger

1 minuut leestijd

NAARDEN De grote varkensslachtbedrijven hebben in de meeste gevallen de uitbetalingsprijzen aan de mesters voor de in de week tot 29 juni overgenomen varkens ten opzichte van de voorgaande week met hoogd. cent ver

Daarmee kwam de basisprijs op 3,43 gulden per kilogram voor geslachte varkens kl. A 52 procent, 73/93 kg basis af mestbedrijf, inclusief btw en exclusief toeslagen. De varkens(vlees)markt in de Gemeenschap is niet onvriendelijk en uiteenlopend nauwelijks tot goed prijshoudend.

Er werden in de week tot 22 juni ongeveer 362.000 varkens geslacht. Dat waren er 32.000 minder dan in de week daarvoor. Uitgevoerd werden in die week 37.491 levende varkens, alsmede 5056 ton halve varkens en 10.600 ton varkensvlees in deelstukken. Aan biggen werden 8390 stuks naar de partnerlanden afgeleverd. De ontwikkeling van de consumptie blijft weinig bevredigend, dat wil zeggen dat deze eerder afneemt dan toeneemt. Daar staat tegenover dat in de komende maanden ook met een wat kleiner aanbod te rekenen is, omdat er nogal wat minder biggen zijn als gevolg van de abortus blauw.

De termijnmarkt reageert daarop door geleidelijk oplopende prijzen voor latere leveringen. In de vleesgroothandel bleven deze week de prijzen gelijk aan die van de voorgaande week.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.