+ Meer informatie

Sihanoek wil snel gesprek

1 minuut leestijd

PEKING — Prins Norodom Sihanoek heeft zondag in een telegram aan de voormalige Cambodjaanse premier Son Sann, die in Parijs verblijft, voorgesteld voor 15 mei in Singapore bijeen te komen om overleg te plegen over een verenigd front dat strijd moet leveren tegen de Vietnamezen in Cambodja.

Sihanoek zal naar alle verwachting begin mei in Peking ook overleg plegen met vertegenwoordigers van de rode khmer. Son Sann heeft tot nu toe geweigerd om met de rode khmer samen te werken. Tijdens het bewind van de rode khmer, van 1975 tot 1979, zijn in Cambodja naar schatting drie miljoen mensen om het leven gekomen. Shihanoek veroordeelde eerder de rode khmer als „slagers".

Vrijdag verklaarde Sihanoek dat hij bereid is zich bij een verenigd front te voegen waaraan ook zijn vroegere vijanden de rode khmer en het legertje van de anti-communist Son Sann zouden moeten deelnemen. De Cambodjaanse prins zei toen dat hij niet het leiderschap van het front ambieerde en slechts „gewoon lid" wilde zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.