+ Meer informatie

Reorganisatie vleeskeuringen op komst

1 minuut leestijd

OEN HAAG — In plaats van de gemeentelijke vleeskeuringsdiensten met hun kleinschalige opzet zal er een gedeconcentreerde rijksvleeskeuringsdienst moeten komen, bestaande uit grote eenheden met een regionale functie.

Daardoor alleen zal het mogelijk zijn, de doelmatigheid van de keuring te vergroten en de financiële beheersbaarheid ervan te verbeteren.

De ministers van Volksgezondheid en Milieuhygiëne en van Landbouw en Visserij, dr. L. Ginjaar en ir. G. Braks, betogen dit in een notitie die zij aan de Tweede kamer hebben toegezonden. Zij hopen dat de instelling van de rijksvleeskeuringsdienst in 1983 is gerealiseerd.

Zij willen ook een reorganisatie van de vleeskeuringslaboratoria. Daardoor moet het mogelijk worden, vlees en urine bij wijze van routine en in grote series te onderzoeken op resten van onder meer antibiotica en hormonen.

Premier Martina was van mening da! andere facetten van de affaire, zoals d; rol van de waarnemend directeur vai de centrale bank, onderzocht zullei moeten, worden. Ook is de procureur* generaal verzocht na te gaan in hoever re de notaris die de akte van aankooj had opgesteld, zijn boekje te buiten gegaan. Volgens deze akte werd door dj centrale bank van de Antillen honden aandelen „Ofir Curagao NV", die eei nominale waarde van duizend doUa hadden, aangekocht voor een bedraj van vijftienduizend dollar per stuk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.