+ Meer informatie

Vijf miljoen schade door hoog water

1 minuut leestijd

ALMELO — De hoge waterstand in Drenthe en Overijssel in Maart heeft in het waterschap Regge en Dinkel een schade van vijf miljoen gulden veroorzaakt. Dit is donderdag meegedeeld tijdens een vergadering van het waterschapsbestuur.

In eerste instantie dacht het schap, dat de schade beperkt zou blijven tot één miljoen. De schade veroorzaakt een gat in de begroting van het waterschap van ruim twee miljoen gulden. Het is de bedoeling dit bedrag in vijf jaar af te schrijven. De hoge waterstand heeft onder meer taluds en kunstwerken ernstig beschadigd.

De andere waterschappen in Drenthe en Overijssel, die door de hoge waterstand werden getroffen, hebben nog geen inzicht in de omvang van de schade.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.