+ Meer informatie

VROM-raad: Rijk moet kiezen voor wijken

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Het Rijk moet prioriteiten gaan stellen voor de herstructurering van steden. Alleen maar de nadruk leggen op de snelheid en de omvang van de herstructurering heeft geen zin. Het is beter te kiezen voor vijftig wijken, en daar veel geld en energie in steken.

Dat zei de VROM-raad gisteren in een advies aan minister Kamp. Ook ziet de raad liever dat er meer goedkope woningen worden gebouwd om de doorstroming te bevorderen. De nieuwbouw is nu te eenzijdig gericht op dure koopwoningen.

Het Rijk moet onderscheid maken tussen wijken die hard aan herstructurering toe zijn en wijken die wel kunnen wachten, vindt de raad. Daar waar het het hardst nodig is, moet ook worden bekeken welk tempo het beste bij die wijk past en wat voor soort huizen er moeten komen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.