+ Meer informatie

Camerabewaking bij station Bodegraven

3 minuten leestijd

BODEGRAVEN - Om treinreizigers een veiliger gevoel te geven, krijgt het parkeerterrein van het NS-station bij Bodegraven camerabeveiliging. Aan hetzelfde parkeerterrein is een politiebureau gevestigd. Gezien de bomen en bosschages rond de parkeerplaats vinden NS en de gemeente Bodegraven de voorziening geen overbodige luxe.

Dordtenaar bedreigt

buurman met kapmes

DORDRECHT - Een 54-jarige Dordtenaar is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden wegens bedreiging van zijn buurman met een kapmes. De buurman kwam bij de verdachte verhaal halen wegens geluidsoverlast. De ruzie liep zo hoog op dat de 54-jarige Dordtenaar zich bedreigd voelde, zijn kapmes greep en daarmee op zijn buurman afkwam. Die ging ervandoor, vluchtte zijn woning in en belde de politie.

Dordtenaar gepakt na

wilde achtervolging

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Na een wilde achtervolging heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 25-jarige man uit Dordrecht aangehouden in een recreatiegebied in Hendrik-Ido-Ambacht. Tijdens een routinecontrole ging de man ervandoor. De agenten zetten de achtervolging in. De man werd gepakt toen zijn auto in een sloot vast kwam te zitten. Hij had de auto eerder die week gestolen in Zwijndrecht, bezat geen rijbewijs en had te veel gedronken.

Jacobswoude trouwt

alleen eigen minima

JACOBSWOUDE - De gemeente Jacobswoude laat voortaan alleen armlastige inwoners uit de eigen gemeente gratis trouwen. Zij heeft er schoon genoeg van dat stelletjes van heinde en ver naar het idyllisch gelegen stadhuis in Rijnsaterwoude komen om gratis te trouwen. Het was de gemeente opgevallen dat trouwlustigen die gratis in het huwelijk traden wel voldoende geld over hadden voor dure feesten.

Taakstraf voor Zeeuw

wegens drugshandel

MIDDELBURG - De politierechter in Middelburg heeft gisteren de 27-jarige I. K. uit Ovezande conform de eis veroordeeld tot een taakstraf van vijftig uur. K. werd ervan verdacht vorig jaar te hebben gehandeld in cocaïne en xtc. Bij zijn aanhouding op 27 juli werden er 51 xtc-pillen en bijna 2 gram cocaïne aangetroffen.

'Heterdaadje' voor

politie in Papendrecht

PAPENDRECHT - De Papendrechtse politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 41-jarige man en zijn 19-jarige zoon uit Papendrecht en een 52-jarige man uit Dordrecht op heterdaad betrapt na twee woninginbraken. Het drietal liep tegen de lamp toen de agenten het mobieltje van een bestolen vrouw belden en de telefoon in de woning van de verdachten afging.

ProRail mag konijnen

jagen in Utrecht

UTRECHT - ProRail mag op konijnen gaan jagen langs de spoorlijnen in de provincie Utrecht. Dat maakte een woordvoerder van ProRail gisteren bekend. De konijnen graven holen waardoor het spoor kan verzakken, aldus ProRail. Ook kan een trein minder comfortabel gaan rijden als onder het spoor holen liggen.

Gewapende overval

in super Vlaardingen

VLAARDINGEN - Twee onbekende mannen hebben gisterochtend een gewapende overval gepleegd op een supermarkt in Vlaardingen. De twee mannen kwamen rond achtuur de zaak in en bedreigden het winkelpersoneel met een vuurwapen. De daders gingen er met een geldbedrag vandoor.

Kamper vrouw (31)

gepakt voor afpersing

ZWIJNDRECHT - De politie heeft donderdagavond een 31-jarige vrouw uit Kampen aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte en afpersing. Een 75-jarige man uit Zwijndrecht kwam er onlangs achter dat in totaal meer dan 14.000 euro van zijn bankrekening was afgeschreven naar een voor hem onbekende vrouw. Toen hij zijn rekening liet blokkeren, kreeg de man dreigbrieven waarin hij gedwongen werd de rekening weer te deblokkeren. Het politieonderzoek leidde naar de vrouw.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.