+ Meer informatie

Bos bloemen voor oppakken autokraker

1 minuut leestijd

ZALTBOMMEL - Een 46-jarige man uit Zaltbommel krijgt van de politie een bloemetje omdat hij zondagmiddag een autokraker achterna rende en hem in de kraag heeft gepakt.

Dat is gisteren door de politie bekendgemaakt. De inwoner van Zaltbommel zag dat een man in het centrum van zijn woonplaats bezig was in te breken in een auto. De Zaltbommelnaar ging op de autokraker af, maar die rende weg. Hij rende hem na en zag kans hem in de Gasthuisstraat in de kraag te grijpen.

Inmiddels was de politie gebeld. De Zaltbommelnaar hield de man in bedwang totdat de politie arriveerde en hem aan hen overdroeg. Hij overhandigde de politie ook een fotocamera die de autokraker uit de opengebroken auto had gestolen.

De auto was het eigendom van een 55-jarige man uit Woerden, die een tas achter de bestuurdersstoel had laten liggen waarin de fotocamera zat. Er was een ruit van de auto ingeslagen. De man uit Woerden heeft aangifte van de inbraak gedaan en heeft dankzij de oplettendheid van de Zaltbommelnaar zijn fototoestel weer terug.

Volgens de politie is de man correct opgetreden en heeft hij kordaat gedrag laten zien. Daarvoor verdient hij een bloemetje. De 19-jarige autokraker is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of hij bij meer zaken betrokken is geweest.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.