+ Meer informatie

R'dam wil praten over havenplannen

1 minuut leestijd

ROTTERDAM (ANP) - Burgemeester en Wethouders van Rotterdam willen op korte termijn met de sociale partners praten over de plannen die de gemeente voor de haven heeft, zoals neergelegd in het Havenplan 2010.

Het college heeft de Havenondernemersvereniging SVZ, de werkgeversvereniging SVZ en de Vervoersbonden van FNV en CNV daarom uitgenodigd voor een rondetafelgesprek. Het college wil tijdens het overleg onder meer praten over toekomstige investeringen in de haven en werkgelegenheid. Het meent dat het voor versterking en verbreding van de hayen noodzakelijk is dat de overheid en de sociale partners gezamenlijk optrekken.

Eerder heeft de gemeenteraad zich uitgesproken voor het op gang brengen van „een constructieve dialoog tussen en met de sociale partners". De raad reageerde daarmee op eerdere uitlatingen van burgemeester Peper. Die had gepleit voor een soort permanent overleg tussen gemeente en sociale partners, teneinde onrust in de haven zoals afgelopen zomer te voorkomen.

De uitnodiging van het college komt op een moment dat CNV-bestuurder C. van der Knaap in het bondsblad met het voorstel komt een platform te vormen met sociale partners en de gemeente.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.