+ Meer informatie

Volledige fusie Boskalis en Ballast Nedam

Nieuwe 'reus' in droge en natte waterbouw

2 minuten leestijd

PAPENDRECHT/AMSTELVEEN (ANP) - De aannemers Boskalis en Ballast Nedam werken aan een volledige fusie. Boskalis zal daartoe alle Ballast Nedam-aandélen overnemen van de huidige eigenaar, British Aerospace (BAe). Overleg daarover is aan de gang. Dat biykt uit een gezamenlyk persbericht dat gisteren is uitgebracht.

Met de vporgenomen transactie is een half miljard gulden gemoeid. Ter financiering van een deel daarvan zal Boskalis ƒ300 miljoen aandelen uitgeven. Bij gelijkblijvende marktomstandigheden mag voor de komende jaren een toeneming van de winst per aandeel worden verwacht.

De nieuwe bouwreus, met een gezamenlijke omzet van circa ƒ 3 miljard en 7700 man personeel, zal zich profileren als een internationaal aannemingsbedrijf, gespecialiseerd in de droge en natte vraterbouw. De baggeractiviteiten en de concernstaven zullen worden samengevoegd.

Bekeken wordt of deze samenvoeging gevolgen heeft voor de werkgelegenheid. Van het samengaan van de overige activiteiten worden geen consequenties voor het personeel voorzien. Het hoofdkantoor komt in Amstelveen. Bij Boskalis is het overgrote deel van de 2700 werknemers betrojcken bij het baggeren, bij Ballast Nedam is dit 500 man.

Reputatie
De Bouw- en Houtbond FNV ziet in de aangekondigde fusie grote risico's voor de werkgelegenheid. De bond realiseert zich dat fusies „nu eenmaal gepaard gaan met overlappingen en dus met verlies van arbeidsplaatsen". De bond meent dat er geen gedwongen ontslagen mogen plaatsvinden en vindt dat overtollige werknemers een andere baan moet worden aangeboden in het toekomstige concern.

Beide bedrijven genieten een goede reputatie op het gebied van infrastructuur in en rond het water. Deze kernactiviteit willen zij nader ontwikkelen. Daarnaast wordt gehecht aan een stevige positie op de Nederlandse en Westeuropese thuismarkt. Verder wordt gestreefd naar voortzetting van de speciale marktpositie die Ballast Nedam in Saoedi-Arabië bezit.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.