+ Meer informatie

Militairen helpen in Soedan/

1 minuut leestijd

ZATERDAG 24 augustus as. vertrekken 41 militairen van de Koninklijke Landmacht die deel uitmaken van het detachement dat wordt ingexet bij de voedseldistributie tn Soedan, om OM 16.05 uur per lijnvlucht van Schiphol.

De groep die onder leiding staat van de plv. detachementscommandant kapitein N. M. Verweij. heeft als eindbestemming El Faaher in de provincie Dar Fur. De militairen worden uitgeleide gedaari door de ministers ir. H. Vredellng (Defensie), drs- J. P. Pronk (Ontwikkelingssamenwerking) en door It.gn. J. E. van der Slikke, beveüiebber der landstrijdkrachten.

Een week eerder vliegt van Schiphol een voorbereidingsgroep naar Soedan, bestaande uit de commandant van het detachement, majoor P. A. Heknholt, een militaire arts, een officier van de militaire administratie en de detachements-sergeant-majoor. Vertrekpunt van de overige vertegenwoordigers van het detachement en het materieel Is de vliegbasis Soesterberg. Vanaf maandag 19 augustus wordt in negen vluchten personeel en materieel door vliegtuigen van het type Hercules van Saturn Airways, naar Soedan vervoerd. Elk toestel neemt behalve twee drietonsvrachtauto's en ander materieel drie militairen mee.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.