+ Meer informatie

Thy ssen-Bornemisza 19,5 pet meer winst

Amerika gunstig werkterrein

2 minuten leestijd

AMSTELVEEN — Thyssen-Bornemisza NV, de op Curasao gevestigde industriële houdstermaatschappij, heeft in 1976 hogere resultaten behaald dan in 1975. De geconsolideerde omzet daalde ven ƒ2,66 miljard tot ƒ2,57 miljard. De nettowinst steeg met 19,5 pet van ƒ 100, ƒ min tot ƒ 120,3 min, aldus Thyssen-Bornemisza. De gunstige gang van zaken in 1976 was het gevolg van

de economische opleving in de VS en van ren in Europa.

In een aantal andere bedrijfstakken in Europa en Amerika was echter ook sprake van een moeilijke situatie. De voliedige Amerikaanse-dochteronderneming Indian Head Inc. kon haar uitkomsten verbeteren dank zij hogere omzetten en winsten van de divisies verpakkingsmaterialen, metaalprodukten, produkten voor de auto-industrie en informatieverwerking. Als gevolg van de sterk teruggelopen bouwmarkt waren de opbrengsten van de divisie bouwmaterialen daarentegen in 1976 niet meer kostendekkend.

De Europese dochter Thyssen-Bornemisza Europe NV in Amstelveen behaalde eveneens betere resulten. Dit ondanks een achteruitgang van omzet en winst bij scheepswerf Bremer Vulkan door overcapaciteit in de wereldscheepsbouw en de ongunstige ontwikkelingen bij HVO (scheepsreparatie en staalconstructie).

. Rente

Op grond van de in 1976 behaalde nettowinst zal de rente op de achtergestelde obligatielening 1976 voor de een vooruitgang in bepaalde sectoperiode I augustus 1977 tot 1 augustus 1978, zoals vastgesteld door de trustee, 11,5 pet bedragen, Thyssen-Bornemisza. aldus

De rente op deze obligaties die op de Amsterdamse effectenbeurs zijn genoteerd, varieert van 9 tot 15 pet op basis van de nettowinst in het voorafgaande jaar.

De Europese activiteiten van Thyssen-Bornemisza omvatten voornamelijk haven- en transportbedrijven, aardgasdistributie, landbouwmachines en scheepsbouw. In de VS houdt de groep zich bezig met glas- en kartonverpakkingen, metaalprodukten, produkten voor de auto-industrie, bouwmaterialen, pompsystemen en informatieverwerking. Het totale aantal werknemers van de groep steeg in 1976 van 18.500 tot 19.500.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.