+ Meer informatie

Politieman vermoordt echtgenote met mes

Drama in Enschede

2 minuten leestijd

ENSCHEDE — De Enschedese politie-agent J. R. (27) heeft op 29 maart zijn zes maanden zwangere vrouw (25) in diensttijd om het leven gebracht. Dit is maandag meegedeeld op een persconferentie van justitie en politie in Enschede.

Gekleed als burger en in een onopvallende politie-auto reed de man 's avonds rond tien uur naar zijn huis om zijn vrouw op te zoeken. Collega's veronderstelden dat R. op dat moment peilingen verrichtte voor de opsporing van illegale radiozenders. Wat er precies na thuiskomst van de man gebeurde heeft de politie nog niet kunnen achterhalen. Wel staat vast dat de vrouw vrijwillig met haar echtgenoot is meegegaan en dat zij daarna ruzie hebben gekregen.

Op een braakliggend terrein in de buurt van hun huis heeft R. zijn vrouw met een dolkmes in de hals gestoken. Zij moet volgens de politie direct dood zijn geweest. Na zijn daad bracht de man het mes terug naar huis waar hij het achter het plafond verstopte. Hierna vervolgde hij zijn dienst. Toen hij om 01.00 uur van zijn werk thuiskwam, schakelde hij familie en — later ook collega's in om naar haar te zoeken. In zijn huis legde hij een briefje met de boodschap voor zijn vrouw dat er naar haar werd gezocht... Haar lijk werd de volgende dag gevonden door iemand die takken wilde plukken.

R. heeft volgens de politie alle medewerking verleend aan het onderzoek naar de moord op zijn vrouw. Er zaten overigens enkele onduidelijkheden in zijn verklaringen. Bovendien bleek uit het buurtonderzoek dat er iemand op de avond van de moord bij mevrouw R. op bezoek was geweest. Afgelopen zondagavond vond men het mes.

In de nacht van zondag op maandag werd de man aangehouden in het huis van zijn ouders. Hij bekende snel. Zijn motief is nog niet duidelijk. De advocaat van R., mr. Vermeulen, verklaarde dinsdag op de persconferentie dat het echtpaar ernstige huwelijksproblemen had en dat de vrouw wilde scheiden. Ook verkeerde het gezin in financiële moeilijkheden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.