+ Meer informatie

,Behoefte aan landbouwgrond daalt"

1 minuut leestijd

DRACHTEN (ANP) - De Europese Gemeenschap heeft over enkele tientallen jaren aan 40 tot 50 miljoen hectare landbouwgrond genoeg om in de eigen voedselbehoefte te voorzien.

Dat betekent dat 80 tot 90 miljoen hectare grond vrijkomt en voor andere doeleinden kan worden gebruikt.

Dat blijkt uit de voorlopige resultaten van een studie van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). De studie is gisteren in Drachten aangeboden aan de EG-landbouwministers tijdens de laatste dag van de informele Landbouwraad.

Volgens prof. dr. ir. R. Rabbinge van de WRR maken de technische ontwikkelingen het mogelijk dat een relatief klein aantal boeren op relatief weinig land de voedselvoorziening in de EG veilig stelt. Bij optimaal gebruik van technische middelen zijn slechts 2 tot 5 miljoen mensen nodig om de agrarische produktie op peil te houden. Nu werken nog 10 miljoen mensen in de land- en tuinbouw.

Volgens Rabbinge kunnen de vrijkomende landbouwgebieden plaats bieden aan recreatie en natuur.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.