Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Koelkast

Bekijk het origineel

Bladerweergave niet beschikbaar
+ Meer informatie

Koelkast

4 minuten leestijd Arcering uitzetten

IJs was door de eeuwen heen het enige middel om voedsel te koelen. In Nederland zijn bij landhuizen en kastelen nog overblijfselen te vinden van ijskelders, die tot in de eerste helft van de twintigste eeuw in gebruik zijn geweest. In deze goed geïsoleerde ruimten diep onder de grond heeft zomerwarmte nauwelijks invloed. De gewone man kon voor ijs terecht bij de ijsman, die dagelijks door de straten ging.

U heeft geen rechten om dit artikel te lezen Premium Artikel

Dit artikel is exclusief leesbaar voor abonnees met een RD-abonnement, een zesdaags abonnement op het RD of op de e-paper. Dit artikel lezen? Log in op uw EMG-account of neem een abonnement.

Inloggen Neem (proef)abonnement

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 6 juni 2000

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Koelkast

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 6 juni 2000

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's