+ Meer informatie

Acht Jaar geëist wegens moord

1 minuut leestijd

LEEUWARDEN De 39-jarige G. S. uit Delfzijl heeft gisteren voor het Leeuwarder gerechtshof acht jaar cel tegen zich horen eisen. S. zou in oktober 1988 zijn ex-vriendin N. N. M. Cijntje (41) in Delfzijl met een telefoonsnoer hebben gewurgd.

Procureur-generaal mr. P. M. Roelse stelde dat jaloezie en wraakgevoelens de motieven voor dg moord op de prostituee zijn geweest.. In verklaringen tegenover de politie stelde S. dat hij de vrouw met hét snoer wurgde, waarna hij met het lichaam in zijn auto naar Amsterdam reed. Daar gooide hij het lichaam in het Noordzeekanaal.

Voor de rechtbank in Groningen trok S. zijn verklaringen echter weer in. Hij stelde dat het slachtoffer van schrik een natuurlijke dood zou zijn gestorven toen hij plotseling via het balkon haar kamer binnendrong. S. werd in 1989 door de Groninger rechtbank na een eis van acht jaar iHïjgesproken omdat experts het niet è"è'ns konden worden over de vraag of Cijntje wel of niet een natuurlijke dood was gestorven.

De procureur-generaal stelde echter dat S. tot acht jaar cel moest worden veroordeeld. Hij vond dat het hof rekening moest houden met de eerst afgelegde verklaringen van S. Diens advocaat, mr. E. de Kruyff, meende dat de rol van de experts in deze zaak „een heel belangrijke is".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.