+ Meer informatie

NAVO-Steun

1 minuut leestijd

BONN — De Westduitse sociaaldemocratische partij (SPD) van bondskanselier Helmut Schmidt zal dinsdag in het parlement de politiek van de NAVO steunen op het gebied van de kemraketten voor de middellange afstand; De SPD en de Liberalen zullen dit besluit in een resolutie naar voren brengen tijdens een debat over de buitenlandse en.defensiepolitiek van de regering. Volgens een woordvoerder van de SPD stemden negen leden van de 228 tellende fractie tegen de resolutie en acht onthielden zich van stemming. Hij zei dat dit niet noodzakelijkerwijs aangeeft hoe de partijleden dinsdag zullen stemmen maar de steun van het parlement voor het NAVO-besluit staat in ieder geval vast, aange^ zien het wordt gesteund door de christendemocraten in de oppositie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.