+ Meer informatie

Inspanning na eten

1 minuut leestijd

Is het schadelijk als men na het eten inspannende arbeid verricht? Of kan dat geen kwaad? Antwoord — Het is inderdaad waar dat inspannende arbeid of sporten na een grote maaltijd niet wenselijk is. Het voedsel dat in de maag en darmen komt, moet de tijd hebben om wat naar beneden op te schuiven. Dit proces kost energie, en omdat energie uit het bloed komt, wordt de -bloedtoevoer naar de darmen vergroot. Zelf merken we daar ook iets van, we worden wat suf en slaperig. Dit komt door de lagere bloedtoevoer naar de hersenen, de darmen eisen teveel van het bloedvolume op. Een „uiltje knappen" Zware lichamelijke inspanning is niet aan te raden kort na de maaltijd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.