+ Meer informatie

Nieuwe fietstunnel W. de Zwijgerlaan in Leiden

1 minuut leestijd

LEIDEN — De dienst gemeentewerken van Leiden wil een fiets- en voetgangerstunnel aanleggen onder de Willem de Zwijgerlaan. De Marnixstraat zal dan de drukke verkeersweg ongelijkvloers kruisen. De gemeentelijke dienst stelt zich voor de tunnel te realiseren door het straatniveau van de Marnixstraat ter plaatse te verlagen en het niveau van de W. de Zwijgerlaan te verhogen. Een tunnel met een lengte van 22 meter zou dan aangelegd kunnen worden.

De aanleg van de tunnel zou wel gevolgen hebben voor het gedemotoriseerde verkeer: bus en auto dienen een andere route te kiezen. Om ook voor deze weggebruikers een oplossing te vinden is de gemeente van plan beide ventwegen langs de twee zijden van de W. de Zwijgerlaan door te trekken. Om het tunnelplan aan de omwonenden te verduidelijken en tevens hun een inspraakmogelijkheid te bieden, wordt dinsdag 5 april a.s. in het dienstencentrum aan de Van Hogendorpstraat 36 vanaf acht uur een hoorzitting gehouden. Tekeningen zijn vanaf heden in het dienstencentrum en in de etalage van de firma Van Heusden aan de W. de Zwijgerlaan te bezichtigen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.