+ Meer informatie

Bemoediging

1 minuut leestijd

Het geloof in de allerheiligste mensen is in dit leven onvolmaakt en zwak. Niettemin echter, wie in zijn hart gevoelt een ernstige begeerte en een strijden tegen zijn natuurlijke twijfelingen, die kan en moet zichzelf verzekeren, dat hij begiftigd is met het ware geloof. Wederom goddelozen begeren de genade des Heiligen Geestes niet, waardoor zij de zonde kunnen weerstaan. Én daarom worden ze ook rechtvaardig ervan beroofd. Want hij die ernstig de Heilige Geest begeert, die heeft Hem reeds. Want deze begeerte naar de Geest, kan niet anders dan van de Geest afkomstig zijn. Zoals gezegd wordt: Zalig zijn zij, die hongeren en dorsten naar de gerechtigheid, want zij zullen verzadigd worden, Matth. 5:6.
Zacharias Ursinus
(„Schatboek")

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.