+ Meer informatie

Tien miljoen extra voor Zwolle-Zuid

1 minuut leestijd

ZWOLLE — De gemeente Zwolle en het rijk hebben overeenstemming bereikt over de financiering van het tekort dat is ontstaan bij de ontwikkeling van de wijk Zwolle-Zuid, die tien miljoen gulden duurder uitvalt.

Aanvankelijk leek het erop dat de gemeente dit bedrag zelf op tafel moest leggen, maar na intensieve onderhandelingen heeft het rijk nu toegezegd voor deze kosten op te draaien. Ook is het rijk bereid om te voorkomen dat bij de verdere ontwikkeling van ZwolleZuid de gemeente wordt geconfronteerd met grote renteverliezen. Door het niet tijdig afkomen van rijksbijdragen zouden die verliezen oplopen tot ongeveer vijf miljoen gulden. Over een ander probleem - de financiering Van de scholenbouw in de nieuwe wijk - zijn de gemeente en het rijk het nog niet eens. Hiermee is een bedrag gemoeid van ze.s miljoen gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.