+ Meer informatie

Actie voor wethouder uit Genemuiden groot succes

2 minuten leestijd

GENEMUIDEN - De actie van twee inwoners van Genemuiden om een plaatsgenoot te houden in het college van Zwartewaterland lijkt een groot succes te worden.

Van de ruim 3200 brieven die zij huis aan huis in Genemuiden en Kamperzeedijk hebben verspreidt, blijken er binnen twee dagen tijd zo'n 800 op het bureau van het college te liggen. Met de brieven roepen de inwoners heel duidelijk op dat zij een vertegenwoordiger uit Genemuiden in het college willen behouden, om voor hen de Genemuider belangen te behartigen.

Eind dit jaar legt CU-wethouder W. Eenkhoorn zijn functie neer. Hij wordt mogelijk opgevolgd door een partijgenoot uit Hasselt of Zwartsluis

De Genemuidenaren zijn van mening dat er in het college van Zwartewaterland een juiste afspiegeling moet zijn van de drie woonkernen, Hasselt, Zwartsluis en Genemuiden. De inwoners wijzen ook op het economische belang van de kern Genemuiden.

Actievoerster Alie Visscher verwacht dat er een vertrouwenscrisis zal ontstaan als er geen nieuwe wethouder uit haar woonplaats komt. "Het is toch normaal dat een vertegenwoordiger uit een kern in het college zit, die voor de belangen van de burgers opkomt. Ik ben blij dat er nu al een kwart van de bevolking heeft gereageerd. Zij hebben al gesproken, maar ook hun bezorgdheid geuit." Visscher verwacht zeker nog enkele honderden reacties.

Raadslid K. van Olst uit Genemuiden wil de beslissing over een nieuwe wethouder overlaten aan de gemeenteraad. "We hebben de nummer twee op de kieslijst en raadslid H. W. van der Linden uit Hasselt naar voren geschoven als nieuwe wethouder. Hij is een vakbekwaam man, die niet alleen wethouder wordt voor Zwartewaterland maar ook voor alledrie de kernen. Er is binnen het bestuur en de fractie hierover uitvoerig gesproken."

Gemeentewoordvoerster E. Beens-Schothorst liet vorige week al weten dat de vervulling van de vacature een politieke zaak is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.