+ Meer informatie

Verweer geding methylbromide

1 minuut leestijd

DEN HAAG In zijn verweefstelde de advocaat van de Staat der Nederlanden, mr. E. Korthals Altes, dat de tuinders en ontsmetters gisteren aan het verkeerde adres waren om het verbod op het gebruik van methylbromide opgeheven te krijgen.

Hiervoor hadden zij een beroep moeten aantekenen bij de afdeling rechtspraak van de Raad van State. Daar hadden ze tot 6 maart de tijd toe gehad.

De raadsman vond dat het gebruik, van het ontsmettingsmiddel niet moet worden toegestaan, omdat deskundi-" gen verwachten dat het kankerver-wekkend kan zijn en de erfelijke facto-' ren kan aantasten.

Volgens een rapport van het rijksinstituut voor de Volksgezondheid is voor de mens geen veilige dosis vast te stellen. Ofschoon er nog geen zekerheid is over de schadelijke effecten van het gebruik van het landbouwbestrijdingsmiddel, meent Korthals Altes ' dat niet mag worden afgewacht of de ''i mens er op den duur hinder van zal ondervinden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.