+ Meer informatie

Op school

3 minuten leestijd

Tineke! wordt wakker. Straks kom je te laat op school. Tineke gaat zich vlug wassen en aankleden. Ze eet maar één boterham. Dan gaat ze naar school. Haar vriendin staat al te wachten. Die heet Anneke. Anneke en Tineke zijn beste vriendinnen. Als de bei gaat, gaan ze met z'n tweeën in de rij staan. Ze zitten naast elkaar in een groepje. De juf is heel aardig. Ze vraagt wie weet er een versje. Karel steekt zijn vinger op. U alleen U loven wij, zegt Karel. Hij vindt dat een mooi versje. Even later hoor je ze zingen. Nu gaat juf een verhaal vertellen. Het gaat over Daniël in de leeuwenkuil. Iedereen is muisstil, de juf kan ook zo mooi vertellen. Als de juf klaar is gaan ze nog een versje zingen. Zo kinderen pak nu je rekenboek maar. Tineke vindt rekenen niet leuk. Ze kan het niet zo goed. Dat vindt de juf niet erg. Heel veel kinderen vinden het niet leuk. Maar ja daar is niks aan te doen. Alle kinderen moeten apart zitten. Het is heel stil. Maar dan opeens begint Tineke te gillen. Juf komt aanhollen. Wat is er nou weer gebeurd. Een... een m...muis. Tineke maakt de hele klas in rep en roer. Alle meisjes staan gillend op hun tafels. De jongens rennen van de ene kant naar de andere kant van de klas. Maar ze kunnen de muis niet pakken. De juf is van schrik op haar bureau gesprongen. Hu, wat is ze bang voor muizen. Dan komt de bovenmeester binnen. En hij vraagt boos. Wat is hier aan de hand? Maar dan moet hij lachen. Hij ziet de juf met zo'n gek en bang gezicht op haar bureau staan. En lachend zegt hij ik zal hem wel pakken. Gelukkig even later is de muis buiten. Jullie hoeven niet meer door te gaan. Het is zo pauze. Tineke vindt het maar fijn dat ze niet verder hoeft te werken. Als de bel voor de pauze gaat gaat Tineke naar de juf. Ze vraagt mogen Anneke en ik u vanmiddag helpen? Waarom? Jullie zijn nog lang niet aan de beurt. Ja maar weet u waarom? Als wij dan misschien een kaart krijgen geef ik die aan vader omdat hij morgen jarig is. Wacht maar na schooltijd mag je een kaart uitzoeken. De pauze is bijna voorbij. Als de bel gaat zijn Anneke en Tineke juist zo leuk aan het spelen. Ze horen niet dat de bel gaat. De rijen zijn allemaal al weg. En de deur is al dicht. Dan zegt Anneke opeens. Vragen of Liesbeth ook mee doet? Goed. Ze zien niemand. Ze schrikken. Alle kinderen zijn al binnen. Ze trekken aan de bel. ting, ting, ringeling. Daar gaat de deur open. Het is hun eigen juffrouw. Komen jullie maar gou binnen. Hebben jullie de bel niet gehoord? Nee juf en jij Anneke nee juf. Kom dan maar gauw. We gaan zo lezen pak je leesboek maar vast. Het is een grappig boek. Het heet Dik Trom. Telkens moeten ze lachen. Jij bent aan de beurt Piet. Oei hij weet niet waar het is. Dan gaan ze taal doen. Het gaat over glad op straat. Eindelijk is de ochtend voorbij. En ze gaan allemaal naar huis. Maar Anneke en Tineke staan bij jufs bureau. Ze zoeken een mooie kaart uit de stapel. En gaan dan naar huis.

Saramarie Snoey, 'Alphen a/d Rijn, 8 jaar

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.