+ Meer informatie

OM: Zakenman gechanteerd met videobeelden

1 minuut leestijd

LEEUWARDEN (ANP) - Een bende van vier mannen heeft een zakenman uit Leeuwarden afgeperst. De bende zou foto's en videomateriaal hebben, waarop te zien is dat de man seks heeft met kleine kinderen.

Door te dreigen dit materiaal openbaar te maken, wisten de verdachten de man 248.000 euro afhandig te maken. Het openbaar ministerie bracht deze zaak gisteren in de openbaarheid tijdens een pro-formazitting bij de rechtbank in Leeuwarden. De verdachten variëren in leeftijd van 17 tot 35 jaar.

Behalve van chantage worden de mannen ook verdacht van dreiging met geweld, handel in xtc en cocaïne en van brandstichting. De zaak is aangehouden omdat er nog tien getuigen moeten worden gehoord.

De zaak tegen de jongste verdachte (17) behandelt de rechtbank achter gesloten deuren, omdat hij nog minderjarig is. Volgens de zakenman heeft alleen de 17-jarige jongen geld ontvangen. Het openbaar ministerie onderzoekt of dat geld ook naar de andere verdachten is doorgesluisd. Volgens de advocaat van een van de meerderjarige verdachten, M. van Rooij, is het geld niet teruggevonden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.