+ Meer informatie

Bezuiniging (I)

1 minuut leestijd

Het rapport —te bestellen bij MilieuBoek/A'dam— bespreekt, naast energiebesparing, drie 'alternatieven' voor energieopwekking. Allereerst wordt nagegaan wat de mogelijkheden zijn van duurzame energiebronnen als -wind, zon waterkracht en biomassa. De tweede C02-vriendelijke optie is kernenergie. Die wordt wel vol risico's en duur genoemd, maar niet afgewezen (onderzoeksresulfaten en maatschappelijke inzichten worden gescheiden gehouden). Tot slot wordt geschreven over de mogelijkheid om energie tijdelijk op te slaan als waterstof. Technisch is het mogelijk energieoverschotten zó op te slaan tot de uren van schaarste zijn aangebroken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.