+ Meer informatie

Hulp naar ^^Metula

1 minuut leestijd

Gisteravond om 21.30 uur vertrok van Schiphol een DC-8 van Martinair, de „Hongkong", naar Punta Arenas in Chili, om bergingspersoneel en -apparatuur van Smit International Sleepdiensten naar de gestrande Shell-mammoettanker „Metuia" te brengen. Dit sciiip is begin deze week op het uiterste punt van ChiU, vlak voor Vuurland, op de rotsen gelopen. Het Martinair-toestel vervoert negen passagiers, inclusief duikers, en materialen die voor de berging nodig zijn, zoals aggregaten, pompen, generatoren etc, te zamen 14 ton.

Het toestel wordt zaterdagmorgen, 17 augustus omstreeks ll.OO uur op Schiphol terug verwacht. Een deel van de bemanningsleden zal waarschijnlijk met de „Hongkong" naar Nederland terugkeren.

De 42-jarige ingenieur W. J. Weide.» ma uit Rotterdam — met vrouw en drie kinderen op vakantie aan de Golf van Biskaje bij Bilbao (Spanje) — is woensdag verdronken. Hij was met zijn kinderen gaan zwemmen, toen een kind in gevaar kwam. Het kon veilig op het droge worden gebracht, maar zelf is hij verdronken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.