+ Meer informatie

Directeur Onze Taal stopt met lezen Troonrede

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) – Directeur Peter Smulders van het Genootschap Onze Taal leest de Troonrede in het vervolg niet meer van tevoren door op spel- en taalfouten.

Hij zei dat gisteren nadat er ophef was ontstaan over een interview dat hij zaterdag, vier dagen voor Prinsjesdag, gaf aan Omroep Brabant.

De regionale omroep publiceerde een bericht op de website waarin stond dat Smulders de Troonrede somber had genoemd. Het woord ”somber” werd door de interviewer gebruikt en niet door Smulders zelf. Hj zegt op een ander deel van de vraag bevestigend te hebben geantwoord. „Maar het lijkt me met deze ophef verstandig om mezelf terug te trekken voor deze klus.”

Smulders heeft 26 jaar de Troonrede van tevoren gecontroleerd. Wie hem opvolgt, is nog niet bekend. „We hebben genoeg medewerkers in huis die het prima zouden kunnen overnemen”, aldus Smulders.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.