+ Meer informatie

Acht ministers in Zweden stappen op

1 minuut leestijd

STOCKHOLM — De Zweedse coalitieregering is maandag uit elkaar gevallen, nadat de acht conservatieve ministers hun ontslag hadden aangeboden. Zij stapten op omdat ze het niet eens waren met een belastingcompromis dat de regering van premier Faelldin had gesloten met de sociaal-democraten, die in de oppositie zitten.

Premier Faelldin heeft nog niet besloten of hij zijn regering, die zonder de conservatieven nog maar over 102 van de 349 stemmen in het parlement kan beschikken, zal ontbinden. De premier verklaarde dat er drie mogelijkheden zijn: het kabinet ontbinden, nieuwe verkiezingen uitschrijven, of doorgaan met de stilzwijgende steun van de conservatieven.

Hij heeft zijn keuze nog niet gemaakt en kon ook nog niet zeggen hoeveel tijd het hem zou kosten een keuze te maken. De coalitieregering, bestaande uit conservatieven, liberalen en de centrumpartij, had in het parlement slechts een meerderheid van één stem. De conservatieven waren de grootste regeringspartij.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.