+ Meer informatie

Water moet terug naar kwaliteit van jaar 1900

1 minuut leestijd

UTRECHT — De kwaliteit van het oppervlaktewater moet dezelfde worden als in 1900, meent de vereniging Milieudefensie, die vrijdag in Utrecht een discussiedag hield over „schoon water". Tegelijkertijd publiceerde de milieu-organisatie een boek over vuil water.

In dit boek wordt aangegeven hoe het komt dat het water de laatste honderd jaar ernstig werd verontreinigd en welke maatregelen burgers en actiegroepen kunnen nemen ter verbetering van de waterkwaliteit.

Eerder publiceerde de vereniging het „Schoonwaterboek",met een ge-, detailleerd beleidsplan voor de over-t; heid. Milieudefensie is van meningj dat, als minister Ginjaar van Volksge-; zondheid en milieuhygiëne dit plan% zou uitvoeren, de Nederlandse wate->? ren over tien jaar weer volledig schoon' zouden zijn. v

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.