+ Meer informatie

NS wint kort geding Rover

2 minuten leestijd

UTRECHT — De Spoorwegen en busmaatschappij NZH mogen de buslijn AmsterdamDen Haag inkrimpen. Dat bepaalde de vice-president van de Utrechtse rechtbank mr. L. Schuman, vrijdag in een kort geding.

De belangenvereniging Reizigers openbaar vervoer (Rover) was. naar de rechter gestapt om te voorkomen dat NS met ingang van de nieuwe dienstregeling (31 mei) fors gaat kappen in de busdienst tussen Amsterdam en Den Haag. NS wil de bus alleen nog maar in de spitsuren laten rijden. Volgens NS kan dat omdat de nieuwe SchiphoUijn, die door hetzelfde gebied loopt, de buslijn goeddeels overbodig maakt.

Volgens Rover echter zouden door het kappen in de buslijn honderden mensen worden gedupeerd en zou NS onrechtmatig hebben gehandeld. NS voerde echter aan dat uit onderzoek wel degelijk was gebleken dat het met de overlast voor het publiek nog wel meevalt. De iVindsorfamiliewapens lol in elk detail gegraveerd (Ware grootte 9 x 17 cm) De afbeeldingen op de Bokaal hebben de goedkeuring van Lord Chamberiain en de speciale toestemming van Hare Koninklijke Hoogheid de Koningin van Engeland en de Prins van Wales. De uitgifte is beperkt Uw intekening is alleen geldig indien deze niet later dan op 28 juli door de posterijen afgestempeld bij ons binnenkomt. Limiet: één Bokaal per intekening. Uw inschrijving wordt door ons bevestigd en vindt plaats in volgorde van intekening. Knip uit en stuur deze bon ongefrankeerd in een envelop naar Kingsford Crystal, Postbus 249, 3400 AE IJsselstein.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.