+ Meer informatie

Vijf Zeeuwse grafschenners

1 minuut leestijd

MIDDENSCHOUWEN — De rijkspolitie op Schouwen-Duiveland heeft . vijf jongelui aangehouden die bekend hebben uit een grafkelder op het kerkhof van Elkerzee (gemeente Middenschouwen) een schedel en beenderen te hebben gestolen. Ze deden dit, volgens een politiewoordvoerder, uit belangstelling voor biologie.

De jongelui komen uit Scharendijke en Zierikzee en variëren in leeftijd van 17 tot 24 jaar. Op het kerkhof worden al enige tijd geen mensen meer begraven. De jongelui verkeerden volgens de politie ten onrechte in de veronderstelling dat de zes grafkelders binnenkort verwijderd zouden worden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.