+ Meer informatie

Dollar onderuit

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (KRF/ANP) - De koers van de Amerikaanse dollar is gisteren onderuit gegaan doordat het renteverschil tussen de Verenigde Staten en Duitsland in een dag tijd met 1,5 procentpunt werd vergroot.

Na de verhoging van het Duitse disconto met 0,5 procent tot 8 procent op donderdag bleef het koersverlies nog beperkt tot een cent. Gisteren ging er nog eens bijna drie cent van de koers af als gevolg van een verlaging van het Amerikaanse disconto van 4.5 tot 3.5 procent.

Op de wisselmarkt in Amsterdam lag de dollarkoers gisteren bij het slot van de handel op ƒ 1,7310 tegen een slotkoers van ƒ 1,7585 op donderdag. De koers kwam tijdelijk zelfs onder de ƒ 1,73. Het huidige koerspeil ligt nog maar een dubbeltje boven het historische dieptepunt dat op II februari van dit jaar werd geregistreerd met een Amsterdamse slotkoers van ƒ 1,6310.

Valutahandelaren hadden al enige tijd een verlaging van de Amerikaanse rente verwacht, maar dat het een vol procentpunt werd, was een verrassing. De forse vergroting van het renteverschil met Duitsland heeft de dollar in vergelijking met de mark nog minder aantrekkelijk gemaakt voor beleggers.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.