+ Meer informatie

Resolutie PPR over chemisch-ongeluk

Tiel moet beschermd worden

2 minuten leestijd

ROTTERDAM — Bij een inbraak in een woning aan de Prins Hendrikstraat hebben dieven een portefeuille met ƒ 100.000 meegenomen.

TIEL — Vroeg het Tielse PPR-Statenlid J. Ramaker reeds de aandacht van het college van Gedeputeerde staten voor de zaak-Verdugt, ook de afdeling Tiel van de PPR heeft de aandacht voor deze urgente zaak gevraagd. Zij doen dat door middel van een resolutie gericht aan het college van b. en w. van Tiel, de gemeenteraad, Provinciale Staten van Gelderland, de Chemische industrie Verdugt en het moederbedrijf: Internatio-Müller in Rotterdam. De inbrekers kwamen binnen door een ruitje in de voordeur in te drukken.

Door J. W. GRISNIGT

Als Wolfert binnenkomt, is moeder juist bezig, tussen een paar handmolenstenen graankorrels fijn te malen. Maar als ze haar oudste ziet, houdt ze onmiddellijk op met dit werk en gaat voor zijn maaltijd zorgen.

Terwijl liij met grote happen van zijn gerstebrood eet, kookt moeder knoUetjes boven het houtvuur.

Wolfert eet als een uitgehongerde wolf — hij is 'haast niet te verzadigen.

Onderwijl laat hij zijn ogen door het kleine vertrekje gaan, lacht eens tegen Wubbo, die net wakker geworden is en vraagt onverwacht aan moeder:

„Moeder, was u niet blij, toen u Wubbo van die man terugkreeg?"

Moeder Idjkt verrast op. Ze heeft tot nu toe weinig gevraagd naar Wolferts zwerftocht van de laatste dagen en deze heeft daarover nog mEiar weinig gezegd. Wolfert is even als zijn vader altijd erg gesloten en de Saksische knapen zijn vroeg zelfstandig in hun gevoel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.