+ Meer informatie

Achimenes

2 minuten leestijd

Mijn Achimenes doet het niet meer. Jaren achtereen kwam ze in volle bloei, maar nu niet meer. Ze groeit wel door en het blad wordt ook erg lang, maar er komen geen bloemen. Ik heb ze verpot maar dat helpt niet. Ligt het aan de cv. soms? Antwoord — Vermoedelijk houdt u de Achimenes (klemtoon op de i) zo'n beetje het hele jaar door aan de praat. Maar dan houdt de bloei op! U moet haar in het najaar laten afsterven en haar droog en donker laten overwinteren in een koele, vorstvrije ruimte. Verpotten is goed, maar u kunt nu ook wat wortelstokjes nemen en die 2 cm diep in een pot zetten om daaruit nieuwe planten te kweken. Mesten mag u alleen tijdens de groei, dus van mei tot september. Dan moet u ook flink water geven. Vermoedelijk hebt u teveel bemest en de plant niet laten rusten. legt u hem in een 5 % aluinoplossing en daar blijft hij 4-5 dagen in. Daarna wordt de huid langzaam gedroogd en wel in een schuur of in de schaduw. Zodra hij wat indroogt spant u hem op in de gewenste vorm en dan laat u hem verder drogen. Zodra de huid droog genoeg is, maar nog niet erg hard, wrijft u de binnenzijde in met wat blanke vaseline en u borstelt de haren enkele malen in de gewenste vleug. Daarna is de huid goed houdbaar zolang hij maar niet te lang nat blijft.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.