+ Meer informatie

HET HUISBEZOEK OP DE KERKERAADSVERGADERING (vervolg)

1 minuut leestijd

In het nummer van januari 1993 (blz. 137-139) schreef ik een artikel over ‘Het huisbezoek op de kerkeraadsvergadering’. Daarin ging ik in op een vraag over het beschikbaar stellen van aantekeningen over afgelegde huisbezoeken.

Een lezer, ambtsdrager en jurist, wees mij erop dat ik de titel van de desbetreffende wetten niet juist heb weergegeven.

Enerzijds is er sprake van openbaarheid van bestuur en anderzijds van de wet op de persoonsregistratie. Wat deze laatste wet betreft, wees hij mij erop datde artikelen 19, 24 en 25 niet van toepassing zijn op persoonsregistraties die worden gehouden door kerkgenootschappen of andere genootschappen op geestelijke grondslag.

Ik ben de schrijver erkentelijk voor deze aanvullende correctie. Zij onderbouwt de in dat artikel uitgesproken gedachtengang.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.