+ Meer informatie

IGLO

1 minuut leestijd

• Unilever-dochter Iglo-OIa heeft duidelijk de gevolgen gemerkt van het nitrietongeluk in Limburg, waarbij twee vrouwen overleden. Deze gevolgen zullen naar het zich laat aanzien door de terughoudendheid van de consumenten nóg geruime tijd in 1981 merkbaar blijven. Direct na het ongeluk viel de omzet van Iglo terug met de helft. Intussen is de verkoop nu weer terug op ongeveer 65 procent van de omzet van voor tot ƒ 4 min. Nederland neemt van de het incident. De directe schade bedroeg Unilever-verkopen 8 pet voor zijn reke- vier è vijf miljoen gulden. Het gevaar ning, aan de bedrijfswinst draagt ons voor het personeel lijkt te zijn geweken, land nog maar één procent bij. Grote verliezen zijn vorig jaar geleden in de mengvoeder- en vleesbedrijven. Ondanks het lage nettoresultaat werd bijna ƒ 150 min geïnvesteerd, aanzienlijk meer dan in de twee voorgaande jaren.

De gevolgen van het ongeluk zijn behalve in Nederland alléén merkbaar geweest in het noorden van België. Unilever neemt een afwachtende houding aan, zolang het onderzoek van de overheid naar de oorzaak van het incident nog niet is afgesloten, aldus Unilevertopman Van den Hoven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.